(H)eerlijke streekproducten!

Vanuit de opzet van een gemengd bedrijf worden zowel dierlijke- als plantaardige voedingsmiddelen geproduceerd. Deze producten zijn op de boerderij verkrijgbaar; denk aan varkens- en rundvlees, 100% rundsworstenbrood, varkenspaté, walnoten en walnootolie, honing, eieren, aardappelen en van onze zelf geteelde rogge wordt door de plaatselijke bakker heerlijk roggebrood gebakken én door de plaatselijke bierbrouwerij roggebier. Echte streekproducten!

Daarnaast zullen we ons assortiment aan met diverse producten van boerderijwinkels uit de directe omgeving.

Rund- en varkensvlees

Onze producten zijn zowel los als in pakketvorm verkrijgbaar.

De vleespakketten worden op aanvraag verstrekt. Het vlees wordt per vleessoort gesorteerd zodat u het thuis naar wens kunt verpakken en invriezen. De pakketten zijn ongeveer 10 kilogram en verkrijgbaar met rund- en varkensvlees.

De losse producten zijn verkrijgbaar in onze winkel.

Franse paté van een Biks Vèrken wordt gemaakt van het varkensvlees.

Heeft u interesse of vragen over onze producten? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar boerderijgrutje@gmail.com of het contactformulier te gebruiken onder het kopje ‘Contact’.

 

Grutjes winkeltje is iedere vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur geopend. Daarnaast kunt u altijd bellen voor een afspraak!

Walnoten

De walnoten van onze eigen walnotenbomen worden verwerkt tot 100% zuivere walnootolie. Deze olie is heerlijk voor het verrijken van uw salade.
De walnoten worden gebroken en alleen het eetbare van de walnoot wordt tot walnotenolie geperst. Voor 200 milliliter walnotenolie hebben we al bijna 1,5 kilogram walnoten nodig!
Doordat veel walnoten nodig zijn voor een flesje notenolie is het een echt exclusief product.

Grutjes Muesli Bonkie en Grutjes roggebier

Ons eigen geteelde graan wordt geschoond en gemalen zodat de plaatselijke bakkerij er een heerlijk roggebroodje van kan maken. Het roggebrood wordt verrijkt met noten en muesli waardoor Grutjes Muesli Bonkie ontstaat.
De plaatselijke bierbrouwerij maakt van onze geteelde rogge een heerlijk roggebiertje.
"De walnootolie is een genot. Mooi zacht, bijna romig en subtiel. Erg lekker met een snufje zout om vers wit- of stokbrood in te deppen. In een salade luistert het nauw. Het doet het ook heel goed bij vis of wit vlees." - Ingrid & Kees -

En verder…

In het voormalige museum was een kleine tentoonstelling ingericht over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name de periode van de bevrijding.

Dat was voor Hilvarenbeek op 4 oktober 1944. Voor het Groot Loo, waar boerderij Grutje is gevestigd, kwam de bevrijding echter pas op 27 oktober 1944. In die periode lag hier de frontlinie; er zijn toen veel confrontaties geweest tussen de Duitse bezetter en de Geallieerden, met ernstige gevolgen. De verhalen van oud-bewoners van het Groot Loo, zijn gebundeld in het boek “Het Groot Loo in de frontlinie”.

 

 

Bij Grutje kunt u natuurlijk ook terecht voor andere producten uit de streek!

Zelfs voor een pakje stro of hooi, kunt u bij ons terecht 🙂