(H)eerlijke streekproducten!

Vanuit de opzet van een gemengd bedrijf worden zowel dierlijke- als plantaardige voedingsmiddelen geproduceerd. Een aantal zijn op de boerderij reeds verkrijgbaar; denk aan varkens- en rosé rundvlees, 100% rundsworstenbrood, varkenspaté, walnoten en walnootolie, honing, aardappelen en van onze zelf geteelde rogge wordt door de plaatselijke bakker heerlijk roggebrood gebakken! Echte streekproducten!

 

 

Grutjes winkeltje is iedere zaterdag van 11.00 – 15.00 uur geopend.
Daarnaast kunt u altijd bellen voor een afspraak!

 

Vleespakketten

De vleespakketten worden op aanvraag verstrekt. Het vlees wordt per vleessoort gesorteerd zodat u het thuis naar wens kunt verpakken en invriezen. De pakketten zijn 10 à 15 kg.

Rosé rundvleespakket: €10 per kilo
Varkensvleespakket: €7 per kilo

Naast de vleespakketten is het vlees ook los verkrijgbaar uit de vriezer. Daarnaast ook heerlijk worstenbrood met 100% eigen rosé rundvlees en eigengemaakte Franse paté van een Biks vèrken.

 

Potje paté klein: €4 (+ €1 statiegeld)
Potje paté groot: €5 (+ €1 statiegeld)
Worstenbrood 10 stuks: €12,50

Heeft u interesse of vragen over de vleesverkoop? Neem dan contact op met ons door een e-mail te sturen naar famdekort@hetnet.nl of het contactformulier te gebruiken onder het kopje ‘Contact’.

 

 

 

 

Walnoten

De walnoten van onze eigen walnotenbomen worden verwerkt tot 100% zuivere walnotenolie. Deze olie is heerlijk voor het verrijken van uw salade. De walnoten worden gebroken en alleen het eetbare van de walnoot wordt tot walnotenolie geperst. Voor 200 milliliter walnotenolie hebben we al bijna 1,5 kilogram walnoten nodig! Doordat veel walnoten nodig zijn voor een flesje notenolie is het een echt exclusief product.

Prijs: €12 per flesje (200 ml)

“De walnootolie is een genot. Mooi zacht, bijna romig en subtiel. Erg lekker met een snufje zout om vers wit- of stokbrood in te deppen. In een salade luistert het nauw. Het doet het ook heel goed bij vis of wit vlees.”
– Ingrid & Kees –

 

Grutjes Muesli Bonkie

Ons eigen geteelde graan wordt geschoond en gemalen zodat de plaatselijke bakkerij er een heerlijk roggebroodje van kan maken. Het roggebrood wordt verrijkt met noten en muesli waardoor Grutjes Muesli Bonkie ontstaat.

 

En verder…

In het voormalige museum was een kleine tentoonstelling ingericht over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog, met name de periode van de bevrijding.

Dat was voor Hilvarenbeek op 4 oktober 1944. Voor het Groot Loo, waar boerderij Grutje is gevestigd, kwam de bevrijding echter pas op 27 oktober 1944. In die periode lag hier de frontlinie; er zijn toen veel confrontaties geweest tussen de Duitse bezetter en de Geallieerden, met ernstige gevolgen. De verhalen van oud-bewoners van het Groot Loo, zijn gebundeld in het boek “Het Groot Loo in de frontlinie”.

Prijs: €10

Bij Grutje hebben we ook andere producten uit de streek!
Zelfs voor een pakje stro of hooi, kunt u bij ons terecht 🙂